background
slideshow 0 slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9

United Markets research & consultancy is in 1993 opgericht door Jan Bodaar.

Bodaar heeft in 1988 z’n Universitaire graad gehaald in de psychologie. Had als eerste ‘echte’ baan de functie van ‘enig’ vertegenwoordiger bij een heel kleine veterinaire farmaceut. Elke dag als (enige!) buitendienstman op acquisitie bij 6/7 van de in totaal 1.500 dierenartsen in Nederland. 05.15u. op, 6.15u. in de auto en om 08.00u. de eerste ‘call’ in Groningen/ Maastricht/ Hengelo of Middelburg. 19.15u. weer thuis. Dagadministratie bijwerken, zien dat de cijfers steeds vaker ‘groen’ kleurden. Sjouwen, om te bouwen, puur gáán voor resultaat. De omzet groeide, de buitendienst mocht worden opgetuigd (drie man), en na twee jaar was het als salesmanager tijd om het stokje over te dragen. Het doel was bereikt.

Marktonderzoek werd de nieuwe passie. Onderaan beginnen als junior-projectleider, bij een klein, maar zeer enerverend kwalitatief onderzoekbureau.


Leren door te doen. En door het avontuur aan te gaan. Door interne ontwikkelingen binnen een jaar gevraagd om op de stoel van algemeen directeur plaats te nemen. Eerst saneren en snoeien, om daarna volop te kunnen groeien. Na twee jaar brak de tijd aan voor het opbouwen van een eigen bureau (1993: United Markets).

Vanaf 1993 heeft United Markets onder leiding van Bodaar vanuit een kapitale 19- eeuwse villa zeer ambitieuze/ eervolle opdrachten mogen uitvoeren. Veronica/ Endemol, Transavia, Boots, Nederlandse Spoorwegen. Groeien in de hectiek van de internet-hype. Hoog in de ratings, sterk stijgend markaandeel. Snelle uitbreiding van het aantal medewerkers. Maar ook: lange werkweken. En veel regelwerk.

Vanaf 1999 heeft Bodaar United Markets gereorganiseerd naar een ander businessmodel. Medewerkers werden freelancers. Langlopende werkrelaties zijn gebleven.

Focus kwam weer meer op marktonderzoek, dan op management. Hecht team (vijftien man/vouw), met plezier in het uitvoeren van marktonderzoek. Met een sterke backoffice. Minder zichtbaar, maar o zo onmisbaar. En met passie voor het ontdekken van kansen voor producten en merken. In markten die steeds sneller lijken te evolueren. Op zoek naar de markt van morgen. Uw markt van morgen. Daar ging en gaat het hart sneller van kloppen.

contact
homeblue
dienstenred
CONTACT
T  +31 (0)35 692
Disclaimer Design: www.conceptendesign.nl
hoeblack
wiered
contactblack
linksred